Slovenské kuchyne sa podobajú tradičnej slovenskej kuchyni, ktorá bola ovplyvnená okrem českej i kuchyňou moravskou, maďarskou, rakúskou alebo nemeckou. Používa predovšetkým kvalitné bravčové a jahňacie mäso, múku, zemiaky, kapustu a mliečne výrobky. Medzi najznámejšie a najobľúbenejšie jedlá patria bryndzové halušky, tým sú Slováci vyhlásení za profesionálov, ďalej taká živánska alebo syry ako parenica, korbáčik, oštiepok alebo bryndza. Medzi slovenské obľúbené nápoje patrí žinčica, pivo, borovička, slivovica, ale aj víno a pod. Tradičnou polievkou je na Slovensku kapustnica vyrobená napríklad z kyslej kapusty, údeného mäsa, sušených húb, sušených sliviek, klobásy a zahustená trochou múky a kyslej smotany. Recepty a použité ingrediencie sa líšia nielen v jednotlivých krajoch, ale občas aj v susedných dedinách.
Gastromarket
Gastromarket ponúka mnoho špecifických a špecifikovaných vybavení do gastro podnikov od kvalitných spotrebičov až po nábytkové doplnky. Ako sú gastronádoby nerez, sú veľmi skladné a hygienické. Ich jednoduchosť a ľahkosť vás ohromí. Pokrm sa v nej perfektne pripravuje a zároveň ich údržba je veľmi jednoduchá. Z hygienického hľadiska je to top vybavenie do kuchyne. Gastromarket je určite skvelou voľbou pre vybavenie vášho gastro podniku, ktorý buď modernizujete alebo dokonca začínate podnikať. Nájdete tam všelijaké druhy vybavenia od stolov až po nerezové gastronádoby, Ak si nebudete vedieť aké vybavenie zvoliť, nájdete v týchto kamenných predajniach špecialistov, ktorí vám pomôžu s priamym zameraním sa na dané zariadenia alebo výrobky. Pri voľbe je dôležité zvážiť či vybavenie bude mať úžitok a vy tak neprídete zbytočné o peniaze. Je jasné že prostriedky musia vyhovovať všetkým zamestnancom vášho podniku, pretože jedine oni budú s nimi pracovať.
Ak nemáte dostatok financií a chcete všetko vybaviť lacno a jednoducho od začiatku, je dôležité si dopredu povedať koľko financií do toho chcete dať. Či vám špecialisti už od začiatku dobre radia a či je to pre vás možné po finančnej stránke.