Skip to content
Menu

Sprievodca kuchárom

potrebné doplnky v kuchyni

Sprievodca kuchárom
Grily

Grily

20 január 2020 21 marca 2020 JoncoMäsové nástroje, Nábytok a náčiniehygiena, kurča, svetový trh, web

Grily sa dajú rozdeliť do troch základných skupín a to s fungovaním na drevené uhlie, elektrinu a plyn. Predovšetkým také palivo by nemalo byť pri nákupe jediným kritériom. Než vyrazíte do obchodu, premyslite si aj ďalšie aspekty.Máte možnosť grilovať na záhrade, alebo budete gril používať na balkóne či doma? Grilujete skôr výnimočne, alebo je u vás tento prístroj prakticky v jednom kole od jari do jesene? Prenášate gril často z miesta na miesto? Organizujete grilovacie párty pre veľa známych, alebo grilujete pre pár ľudí? Gril na kurence je perfektným vybavenie pre tieto párty. Aké dôležité sú pre vás ochranné a bezpečnostné prvky, ktorými by mal byť gril vybavený? Ak na tieto otázky poznáte odpoveď, smelo sa môžete pustiť do výberu.

Druhy grilov

Ak ste priaznivcom tradičnej „dymovej“ arómy, bude pre vás ako stvorený klasický gril na drevené uhlie. Mäso, ale aj zelenina s ďalšími pochúťkami totiž dodáva neopakovateľnú chuť, ktorú elektrický ani plynový gril, gril na kebab väčšinou nevykúzli. Ak však nemôžete grilovať vonku, radšej si ho neobstarávajte – do bytu ani na balkón či terasu určite nie je vhodný. Pamätajte, že máte čo dočinenia s ohňom a horúcim uhlím, navyše dym z grilu by mohol budiť dojem, že vo vašom byte horí.K výhodám grilu na drevené uhlie bezpochyby patrí fakt, že sa s ním ľahko manipuluje a nie je nijako náročný ani na údržbu . Rozžeravené uhlie navyše potraviny prepečie behom chvíľky. Za zmienku stoja aj pomerne nízke obstarávacie náklady aj výdavky na samotnú prevádzku – drevené uhlie zakúpite v každom hypermarkete či hobbymarketu a jeho cena rozhodne nie je vysoká.

Ak prevažne grilujete v byte či na balkóne panelového alebo činžiaku, potom pre vás bude najlepšou voľbou gril elektrický. Na trhu nájdete veľa variantov a podôb týchto grilov, pričom niektoré z nich nebudú vo vašej domácnosti robiť hanbu ani svojim dizajnom. Navyše vďaka minimu dymu nehrozí, že by na vás susedia kvôli gril na gyros uprostred „grilovačky“ zavolali hasičov v domnení, že váš byt zachvátili plameny.Pri príprave mäsa a ďalších pochúťok na elektrickom grile nevznikajú žiadne karcinogénne splodiny (teda ak vám tuk nekvapká priamo na vykurovaciu špirálu). Používanie tohto grilu je navyše bezpečné kedy nepracujete s otvoreným ohňom a riziko popálenín je tiež oveľa nižšia ako pri grile klasickom kedy je rozžeravená len vykurovacia špirála a samotný rošt. Údržbu a čistenie zvládne každý.

  • Grilovacia sezóna začína! →

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Ako skúsený šéfkuchár prevádzkujem tento blog. Som rád, že môžem odpovedať na vaše otázky týkajúce sa odvetvia stravovania.

Najnovšie články

  • Výborné hodnotenie našej webovej stránky v rámci kategórie gastroweb a ďalšie novinky!
  • Stánkový predaj jedla 
  • Pekelní pomocníci v kuchyni
  • Gastopriemysel, velikán súčasnosti.
  • Vytvorte si prepracované cesto za každých okolností!

Archív

  • marec 2020
  • február 2020
  • január 2020

Kategórie

  • Gastronomické výrobky
  • Mäsové nástroje
  • Nábytok a náčinie
  • Stravovacie služby

Značky

dlhá tradícia gyros horľavý hygiena kuchynského robota kurča kvalita manuálna práca mixér obchod pomocník prijateľná cena prísady spokojnosť zákazníka stánkový predaj svetový trh technické vybavenie testovanie variantu vysoko hladký web zamestnanec údržba ľahší
Copyright © 2023 Sprievodca kuchárom. Theme: FoodHunt by ThemeGrill. Powered by WordPress
close me