Keď do vyhľadávača Google zadáte „horlavé pasty“vyjdú vám stovky odkazov. Existuje veľa obchodov, ktoré ich ponúka a tieto produkty sa delia do niekoľkých kategórií. Či už podľa spôsobu použitia, konzistencie alebo množstva. Podľa obrázkov sa vám môžu zdať pofidérne. To chápeme. Plechovky vyzerajú ako by ste si mali pripravovať jedlo na nejakom palivovom oleji alebo kolomaž. Nemusíte sa báť. Nezávadnosť každej horľavé pasty bola niekoľkokrát otestovaná.
Použitie
Väčšinou ich používajú skúsení gastronómovia v kuchyniach, kde záleží na rýchlosti. V prípade, že ich podpaľovacie zariadenie nefunguje úplne spoľahlivo, nemôžu čakať na to, až sa milostivo uráči zažať. Navyše horľavé pasty, horľavé gély a podobné podpaľovače sa vyznačujú vysokým stupňom výhrevnosti, ktorý dokážu udržať. Sú preto obľúbené v hotelovej gastronómii. Iste ste už niekedy boli na all inclusive zájazde, kde máte raňajky, obedy a večere. Nemusíte sa báť, že vám jedlo vychladne, keď sa trochu oneskoríte. Jemné plamienky pod nerezovými boxy udrží všetko ohriatej. A to je práve zásluhou tekutých podpaľovačov látok.
Tieto výrobky si však môžete kúpiť aj vy. Ak napríklad milujete grilovačky, sú tu pre vás tekuté podpaľovače špeciálne na gril. Ak vám už klasické spôsoby podpálenia nestačia, určite nie je na škodu tento nový smer vyskúšať. Napriek tomu zaobchádzanie s nimi vyžaduje určitú znalosť. Nechajte si poradiť od zamestnancov v predajni, preskúmajte informačné portály na webe a nahliadnite trebárs aj do kníh. Pre začiatočníkov sa tiež odporúča zaobstarať si dávkovač. A pre istotu urobte pár pokrmov s pomocou tekutých podpaľovačov len skusmo. Nepoužívajte ich prvýkrát pred mnohočlennou návštevou. Akonáhle si budete istí, môžete pred vašimi známymi usporiadať ohnivú gastroshow.
Prajeme vám veľa šťastia pri práci s vašimi novými pekelnými pomocníkmi.